Euroviisut 2018 nähdään Portugalissa

Kerran vuodessa järjestettävät Euroviisut yhdistävät musiikin ystävät yhteen eri puolilta Eurooppaa. Useat kymmenet musiikkikappaleet upeine edustajineen ja hienoine esityksineen houkuttelevat ihmisiä matkustamaan kisa-areenalle tai kerääntymään kotikatsomoihin. Suuren osallistujamääränsä vuoksi maat jaetaan kahteen semifinaaliin, ja kummankin semifinaalin kymmenen parasta kappaletta suuntaavat kohti finaalia. Euroviisujen vannoutuneimmat ystävät virittäytyvät viisuhuumaan jo kuukausia ennen varsinaista kisakoitosta. Monet viisuystävät ovat todenneet Euroviisujen olevan vuoden kohokohta! Tänä vuonna Euroviisut järjestettiin Ukrainan Kiovassa. Portugalin edustaja Salvador Sobral huumasi Euroopan hellyttävällä balladillaan “Amar pelos dois”. Portugali teki myös tänä vuonna historiaa, sillä maa voitti Euroviisut ensimmäistä kertaa!

Seuraavat Euroviisut kisataan Lissabonissa

2018 euroviisut järjestetään Lissabonissa, Portugalin upeassa pääkaupungissa. Portugali osallistui Euroviisuihin ensimmäistä kertaa vuonna 1964. Maan menestys on ollut hyvin vaihtelevaa, ja jonain vuosina maa on jäänyt täysin pisteittä. Portugali on luottanut oman kielensä viehättävään voimaan, ja monet laulut on esitetty portugaliksi. Tänä vuonna nuori Salvador Sobral teki historiaa voittamalla Euroviisut Kiovassa. Sobralin kaunis kappale “Amar pelos dois” kertoo viisujen tunnetuimmasta teemasta eli rakkaudesta. Kappaleen on sekä kirjoittanut että tuottanut Salvadorin oma sisko Luísa Sobral. Voitto on siis Portugalin ensimmäinen, ja maan voitto herätti paljon mediahuomiota ja myös keskustelua viisufanien keskuudessa. Uudistetun pisteidenlaskujärjestelmän myötä Salvador teki historiaa rikkomalla piste-ennätyksen, sillä upea balladi sai kaiken kaikkiaan huimat 758 pistettä. Kaunis ja koskettava balladi valloitti siis sekä viisuystävien että tuomarien sydämet.

Jokaiselle sisustajalle jotakin!

Etkö pääse seuraamaan ja jännittämään ensi vuoden kisoja itse paikan päälle? Ei hätää, sillä miljoonat Euroviisujen fanit ympäri Eurooppaa kokoontuvat seuraamaan kisoja erilaisten kotikatsomoiden ääreen. Kisakatsomot ovat mikä mainioin paikka ystävien kokoontua yhteen ja jännittää kisojen lopputulosta. Kisakatsomon henkeen kuuluu ennen kaikkea asujen, esitysten ja laulujen arviointi sekä pisteiden antaminen juuri omille suosikeille! Kisavuoden laulutarjontaan perehtyneet fanit saattavat jopa laulaa yhdessä esitysten mukana! Kisakatsomot vaihtelevat siis paikka paikoittain, mutta kaikista suosituin kisakatsomo lienee oma olohuone ja oma mukava sohva. Mikä on sen mukavampi paikka seurata yhtä kevään suurimmista kohokohdista! furniturebox.fi verkkokaupan valikoimasta voit löytää uuden kisakatsomon ensi vuoden kisoja varten! Ehkä seuraat ensi vuoden Euroviisut uudelta ja entistä mukavammalta kotisohvaltasi ystävien ja hyvien tarjottavien kera!