Rentoudu suihkussa ennen jännittävää Euroviisufinaalia

Euroviisujen finaali saa sykkeet kohoamaan ja kädet tärisemään ympäri Eurooppaa, kun kymmenet miljoonat ihmiset jännittävät televisioiden äärellä hermoja raastavaa pisteiden laskua. Pisteiden lasku onkin yksi Euroviisujen kohokohdista, sillä sen sijaan, että pisteet täräytettäisiin ruudulle sekunnissa, niiden laskemiseen ja julistamiseen käytetään runsaasti aikaa. Jos tiedät, että hermosi eivät meinaa pysyä kasassa finaalia ja pisteiden laskua odotellessa, lämpimässä suihkussa rentoutuminen voi auttaa.

Anna suihkun rentouttaa ennen jännittävää finaalia

Vuosittain järjestettävien Euroviisufinaalien ympärille on ehtinyt kehkeytyä monenlaisia eri rituaaleja suomalaisten kodeissa. Siinä missä yhdessä kodissa finaali-iltaan valmistaudutaan runsaiden herkkujen kera, toisessa nautitaan kuplivia, kolmannessa taas valmistaudutaan asianmukaisin äänentoistolaittein ja neljännessä kylvetään ja saunotaan pitkän kaavan mukaan.

Suihkussa rentoutuminen voi auttaa pitämään hermoja paremmin kasassa myös jännittävän pisteiden laskun aikana. Jos finaalia seurataan suuremmalla kaveriporukalla, kylpemiseen ja saunomiseen kannattaa myös varata enemmän aikaa, jotta kaikki halukkaat ehtivät kylpeä rauhassa ennen finaalin alkua. Suihkun rentouttava vaikutus piilee siinä, että lämmin vesi auttaa rentouttamaan lihaksia. Esimerkiksi paljon istumatyötä tekevillä niska- ja hartiaseudun lihakset ovat usein jumissa, joten lämmin suihku voi auttaa vapauttamaan kireyttä ja tehostamaan verenkiertoa.

Rentouttavasta suihkusta on tietysti huomattavasti helpompaa myös nauttia, kun kylpyhuone on sisustettu ja varustettu kaikella tarvittavalla. Esimerkiksi suihkusekoittaja on suihkun tärkein osa, sillä sen ansiosta saat säädettyä veden lämpötilan asteelleen juuri oikealle tasolle. Laadukas suihkusekoittaja säätelee myös veden lämpötilaa tehokkaasti, minkä ansiosta esimerkiksi pariskunta voi käydä yhtä aikaa suihkussa niin, että kuumia suihkuja rakastava voi hypätä suihkun alle heti, vaikka toinen olisi juuri peseytynyt viileällä vedellä kuuman saunan jälkeen.

Suihkusekoittajan valinnassa kannattaa miettiä kylpyhuonetta kokonaisuutena. Esimerkiksi tummilla pinnoilla kiiltävästä kromista tai harjatusta messingistä valmistettu suihkusekoittaja näyttää todella tyylikkäältä. Vaaleaa pintaa vasten puolestaan mattamusta suihkusekoittaja kiinnittää heti huomion. Tyylikkääseen suihkusettiin panostaminen auttaa tuomaan pienellä vaivalla kylpyhuoneeseen silauksen luksusta.

Valmiina Euroviisuihin?

Euroviisut ovat kasvattaneet suosiotaan tasaiseen tahtiin. Vuoden 2021 Euroviisufinaalia oli katsomassa suorana Yle-kanavalta jopa 1,4 miljoonaa suomalaista, mutta ohjelma itsessään tavoitti ympäri Suomea jopa 2,3 miljoonaa katsojaa – tämä tekee melkein puolet koko Suomen asukasluvusta. Viisuissa jännitettiin tietysti Suomen edustajaa Blind Channelia, joka kipusi hienosti katsojaäänien ansiosta finaalissa kuudennelle sijalle. Voittajaksi nousi Italian rock-yhtye Måneskin kappaleellaan Zitti e Buoni, joten luonnollisesti vuoden 2022 kisoja päästään jännittämään italialaisella areenalla.