Euroviisujen isäntäkaupunki vuonna 2019 on Tel Aviv

Vuonna 2018 Israel voitti Eurovision-kilpailut Netta Barzilain esittämällä kappaleella Toy. Näin ollen Israelin Tel Aviv -kaupungista tuli vuoden 2019 Eurovision kilpailun isäntäkaupunki. Israel on voittanut kilpailun myös kahdesti aiemmin. Kilpailussa järjestetään tuttuun tapaan kaksi semifinaalia, joiden voittajat pääsevät myöhemmin järjestettävään finaaliin. Kilpailun voittaja ratkaistaan 18. toukokuuta 2019. Suomen edustajana toimii vuonna 2019 Darude, joka esittää kappaleen Look Away yhdessä The Giant Leap-yhtyeen laulajan Sebastian Rejmanin kanssa.

Euroopasta tulevien osallistujamaiden lisäksi mukana on myös Australia, jossa kilpailu on hyvin suosittu. Australia kutsuttiin ensimmäisen kerran mukaan Eurovision- kilpailuun sen 60-vuotisjuhlavuotena 2015, jonka jälkeen se on päässyt osallistumaan jokaisena vuotena ja menestynyt kohtuullisesti.

Tel Aviv ei ollut ensimmäinen valinta isäntä-kaupungiksi

Kun Israel voitti kilpailun, povattiin vuoden 2019 kisojen järjestäjäkaupungiksi ensin Israelin pääkaupunki Jerusalemia. Erinäisten uskonnollisten selkkausten ja boikottimahdollisuuksien vuoksi Israel päätti kuitenkin valita useamman kaupunkin, joissa olisi potentiaalia kisaisännäksi. Israelin lopulliset ehdokkaat isäntäkaupungeiksi olivat Eilat, Haifa, Jerusalem ja Tel Aviv. Lopulliseksi isäntäkaupungiksi valikoitui Tel Aviv, ja itse kisapaikka on Tel Aviv Convention Center-areenan Paviljonki 2.

Tel Aviv on myös suosittu turistikohde

Israelissa vierailevat suuntaavat monesti lomansa Eilatiin, jonka on tunnettu rannoistaan ja kulttuurikohteistaan. Tel Aviv on kuitenkin kasvattanut suosiotaan turistien keskuudessa, ja kaupungissa onkin mahdollista nauttia Välimeren lämmöstä ja tutustua israelilaiseen kulttuuriin. Tel Avivissa sijatsee myös Valkoinen kaupunki, joka on lisätty Unescon maailmanperintökohteisiin. Jos haluat suunnata lomallasi Eurovision-kilpailun yleisöksi Tel Aviviin, mutta budjetointi tuottaa hankaluuksia, voi https://www.freedomrahoitus.fi/ auttaa löytämään ratkaisun.

Tel Aviv oli Israelin pääkaupunki ennen kuin pääkaupunki siirrettiin Jerusalemiin. Kaikki eivät vieläkään ole tätä muutosta hyväksyneet, ja Israelissa liikkuvan onkin hyvä tiedostaa, että alueellisia jännitteitä on edelleen olemassa, vaikka ne ovatkin paikoin vähentyneet.

Tel Aviv on turvallinen matkakohde, mutta liikenne saattaa tuntua tottumattomasta kaoottiselta. Lisäksi, jos suunnittelee vierailevansa muualla Israelissa, on raja-alueilla suositeltavaa noudattaa erityistä varovaisuutta. Paikallisten kanssa keskustellessa on myös hyvä muistaa Israelin pitkä historia kahden kulttuurin välissä. Tämä saattaa auttaa myös ymmärtämään paikallisia paremmin.

Tel Aviv tarjoaa myös kulttuuria ja historiaa

Historiallinen Jaffan kaupunki sijaitsee aivan Tel Avivin vieressä. Innostunut matkailija pääseekin helposti päiväretkelle Jaffan kaupunkiin, ja vierailu onkin ehdottoman suositeltavaa. Kaupungissa sijaitsee nimittäin yksi maailman vanhimmista satamista, ja kapeilla kaduilla kulkiessaan voi tuntea lähes astuneensa menneisyyteen.

Israel on maantieteellisesti melko pieni maa. Erityisesti viime vuosina sen juna- ja bussiverkosto on kehittynyt melko laajalle, joten Tel Avivista on helppo lähteä myös hieman kauemmas. Vaikkapa katsomaan itkumuuria, tai kiertelemään Jerusalemissa. Englanti on melko laajasti maassa puhuttu kieli, ja kommunikaatio paikallisten kanssa yleensä melko ongelmatonta.

Jos ei halua lähteä yhtä kaupunkia pidemmälle, tarjoaa Tel Aviv jo itsessäänkin melkoisesti nähtävää. Se tunnetaan kaupunkina jossa tapahtuu aina, ja elämä siellä on vilkasta sekä päivisin että öisin. Kaupunki tarjoaa mahdollisuudet kiireettömään rantaelämään, shoppailuun ja useisiin erilaisiin ravintoloihin. Vaikka Israel onkin paikoin edelleen melko vanhoillinen paikka, on Tel Aviv hyvinkin moderni ja edistyksellinen tunnelmaltaan, ja siellä on helppo kokea olonsa kotoisaksi.