Millainen kappale yleensä menestyy Euroviisuissa?

Euroviisujen laulukilpailuja seurataan joka vuosi suurella mielenkiinnolla. Kilpailu on erityisen suosittu ympäri Eurooppaa ja viisufanit valtaavatkin kotisohvat ja kisakaupungin laulukilpailujen koittaessa. Euroviisuissa on muutamia kestomenestyjiä, jotka onnistuvat joka vuosi lähettämään kisoihin artistin ja kappaleen, jolla on realistiset mahdollisuudet voittoon. Ja yleensä maa onkin nähty ainakin kärkikymmenikössä. Millainen kappale sitten oikein menestyy Euroviisuissa ja mitkä ovat kisojen kestomenestyjiä? Jos olet vannoutunut viisufani tai olet muuten vain kiinnostunut musiikista, niin lue tästä artikkelista eteenpäin. Kerromme tarkemmin, millaisia kappaleita viisuissa yleensä nähdään, ja millaiset kappaleet yleensä menestyvät. Jos taas haluat lähteä paikan päälle katsomaan viisuja, niin kulutusluotto voi auttaa sinua toteuttamaan unelmasi.

Euroviisujen kestomenestyjiä

Menestys viisuissa on perinteisesti karttanut Suomen kaukaa. Maallamme on vain yksi viisuvoitto ja muu menestys on jäänyt heikommaksi. Lordi voitti yllättäen viisut vuonna 2006, mutta muuten Suomella on ollut vaikeaa päästä edes kilpailun finaaliin. Naapurimme Ruotsi taas on niittänyt mainetta Euroviisuissa ja heillä onkin voittoja peräti 6 kappaletta. Muita menestyneitä maita ovat esimerkiksi Norja, Irlanti sekä Ranska, joilta kaikilta löytyy useita voittoja. Suomen lisäksi muita maita, joita menestys on karttanut, ovat esimerkiksi Saksa ja Iso-Britannia. Ne ovat molemmat olleet pitkään viisuissa mukana ja ovat kisojen rahoittajia, mutta menestystä ei ole tullut.

Erilaiset kappaleet menestyvät eri vuosina

Moni voi pohtia, että millaiset kappaleet sitten yleensä menestyvät viisuissa ja miten sellainen tehdään? Esimerkiksi Ruotsilla on valtava viisukoneisto kappaleidensa takana. Heillä on joka vuosi valtavan kokoluokan karsinnat ja kappaleiden tekijöinä on koko maailman musiikin huippunimiä. Ei siis ihme, että jo karsinnoissa taso on todella korkea ja voittajakappale sitten onkin suosittu.

Monesti Euroviisujen voittaja on jollain tapaa eronnut muista kisassa olevista kappaleista. Jonain vuonna voittaa balladi, jonakin vuonna pop-kappale ja jonakin vuonna kansanmusiikkikipale. Tärkeintä on erottua jollain tapaa massasta ja saada ihmiset kiinnittämään huomio juuri omaan kappaleeseen. Monet viime vuosien voittajat ja menestyjät ovat yhdistelleet erilaisia tyylisuuntia ja keränneet sillä suosiota taakseen.