Euroviisut peruttu 2020

Onko Euroviisut peruttu vuonna 2020? Kun koronavirusuutiset alkoivat levitä maailmalle vuoden 2020 alussa, ja maa toisensa jälkeen ilmoitti nopeasti leviävistä koronatartunnoista omien rajojensa sisällä, alkoi euroviisukansaa painaa huoli. Kuinka käy Eurovision Song Contestin?

Euroviisuja alettiin järjestää maailmansotien jälkimainingeissa osoitukseksi eurooppalaisesta yhtenäisyydestä, solidaarisuudesta sekä rauhasta, ja tätä koko Euroopan yhteen tuovaa laulukilpailua onkin järjestetty lähes tauotta vuosikymmien ajan sukupolvesta toiseen. Monet euroviisufanit alkavat odottaa seuraavan vuoden tapahtumaa suurinpiirtein sillä hetkellä, kun edellisen vuoden tapahtuman voittajamaa on kruunattu ja ihmiset pukeutuneet partyking.fin asusteisiin voittajaa juhlistaakseen. Kun voittaja on valittu, alkaa voittajan maalla suuri ponnistus tapahtuman järjestelyiden tekemisessä, ja niitä aletaankin järjestämään oikeastaan heti voittajan kruunaamisen jälkeen. Siksi onkin ymmärrettävää, että maailmalla leviävät koronavirusuutiset saivat Eurovision Song Contestin monivuotiset fanit varuilleen: kuinka käy Alankomaiden euroviisujen?

Euroviisut peruttu vuodelta 2020

Maalis- huhtikuun vaihteessa vuonna 2020 monen pitkäaikaisen euroviisujen ystävän pahin painajainen kävi toteen, kun euroviisukomitea ilmoitti että vuoden 2020 Eurovision Song Contest Alankomaissa tullaan perumaan. Tämä oli suuri takaisku paitsi miljardeille faneille ympäri maailmaa kuin Alankomaille joka oli lähes vuoden ajan tehnyt kovaa työtä Euroviisujen järjestämiseksi, artisteille jotka olivat kovalla työllä selvittäneet tiensä Euroviisuihin sekä tietenkin koko Euroopalle, jolle Euroviisut ovat jo pitkään olleet kantava yhtenäisyyden voima.

Mitä nyt tapahtuu? Se, mikä Euroviisujen kohtalo seuraavaksi on, ei ole vielä aivan selvää. On mahdollista, että Euroviisut järjestetään normaalisti Alankomaissa vuonna 2021, mutta on myös aivan yhtä suuri mahdollisuus, ettei maa pysty ottamaan järjestämisen vastuuta kontolleen toiseksi vuodeksi peräkkäin. Voi siis olla, että seuraavat viisut juhlitaan jossakin aivan eri puolella Eurooppa.

Euroviisut live

Onneksi fanien ei ole vuonna 2020 tarvinnut jäädä täysin paitsi Eurovision Song Contestin huumasta. Euroviisujen virallisilla nettisivuilla on nimittäin julkaistu livevideoita ja videomateriaalia kaikkien maiden esityksistä, mistä jokainen voi katsoa ne kotoa käsin. Euroviisujen tunnelmaa ei tänä vuonna pääse kokemaan livenä, mutta nettilähetykset tuovat niiden tunnelman kotiisi.